Blog

Uncategorized

Detox Clay Mask Mary Jardin

Hai, there! Sihat ke semua? Macam mana dengan penjagaan wajah uols? OK ke? Saya nak tanya uols semua...asyik tanya daripada tadi kan...nak tanya uols dalam rutin penjagaan wajah uols adakah penggunaan mask juga termasuk dalam rutin uols? Penggunaan mask memang penting sebenarnya sebab sekurang-kurangnya seminggu sekali wajah kita perlu dicuci secara mendalam untuk menyahtoksikkan segala… Continue reading Detox Clay Mask Mary Jardin

face oil, Moisturiser, Oil, Pelembap

Kenapa minyak bukan krim (Oil vs cream)

FACE OIL vs FACE CREAM Perasan tak, Mary Jardin ni skincare tapi kenapa tiada krim malam, krim siang? Selalunya produk local punya skincare, mesti ade krim mcm tu. Sebenarnya memang kalau sebut je pasal moisturiser, mesti akan fikir lotion, krim kan?Pernah tak fikir yg Botanical Oil aka Face Oil juga sebagai pelembap? Kenapa kita perlu… Continue reading Kenapa minyak bukan krim (Oil vs cream)

Moisturiser, Pelembap

Face Oil Mary Jardin

Hai, readers! Adakah anda mempunyai kulit wajah yg kering? Atau ada yang kulit wajahnya berminyak? Macam saya sendiri, memiliki kulit wajah kombinasi iaitu ada bahgian kering dan ada bahagian yg kuran yg kering agak menyiksakan. Apabila kullit kering kulit menjadi mudah merekah dan meninggal kesan kedutan pada wajah. Kulit berminyak pula akan menyebabkan bedak muka… Continue reading Face Oil Mary Jardin

Facial Cleanser

Facial Soap Mary Jardin

Hai semua, OK ke hari ni? Dah cuci muka? Saya dah, menggunakan Facial Soap(FS) Mary Jardin. FS Mary Jardin adalah dalam bentuk pepejal atau buku. Kebanyakan facial cleanser yang terdapat di luar sana adalah dalam bentuk cecair di dalam botol atau krim di dalam tiub. Tapi facial cleanser kami tidak. Mengapa begitu? Kerana kami mahu… Continue reading Facial Soap Mary Jardin

Mary Jardin Regime

Mary Jardin dan Angkatannya

Mary Jardin adalah produk berasaskan natural dan tidak mengandungi bahan kimia merbahaya. Ianya selamat digunakan oleh semua golongan daripada peringkat kanak-kanak hingga peringkat tua. Produk Mary Jardin terdiri daripada 4 rejim utama iaitu: Facial Soap : untuk membersihkan kulit muka Face Oil : merawat masalah kulit dan melembapkan kulit. Juga mengawal pengeluaran sebum bagi kulit… Continue reading Mary Jardin dan Angkatannya